Hva slags mening gir diskriminering av ulike mennesker med nedsatt funksjonsevne? INGEN!

mobbing_jpg_125771e

Drammens politikeren Terje Vegard Kopperud stod frem i lokalavisen Drammens Tidene med at han til tider slet med lammende depresjon og angst. Hvorpå tidligere politisk redaktør (1992 – 2005) i samme avis, Einar Aaraas går til angrep på Kopperuds sykdom;…..»Men han gir ingen tegn på at han tar konsekvensen av sin sykdom. Han er øyensynlig fjernet fra enhver tanke om at dette diskvalifiserer ham som politiker.»

La oss gjøre noen refleksjoner omkring kunnskap om likhet, hvilke valg vi i Norge har gjort på nettopp dette området innen diskriminering av andre mennesker ut fra nedsatt funksjonsevne.

Vi må altså helt tilbake til 1977, altså 40 år tilbake i tid hvor vi fikk den første lovgivingen om forbudet mot forskjellsbehandling ved ansettelse i arbeidsmiljøloven av 1977 ble ved § 55 A i 2001 utvidet til også å omfatte personer med nedsatt funksjonsevne, herunder også med en plikt for arbeidsgiver til å vurdere tilrettelegging. Bestemmelsen lød da (ombudets utheving):

«Arbeidsgiveren må ikke ved ansettelse forskjellsbehandle søkere på grunn av rase, hudfarge, nasjonal eller etnisk opprinnelse, homofil legning, homofil samlivsform eller funksjonshemming. Med forskjellsbehandling menes enhver handling som uten saklig grunn direkte eller indirekte stiller personer ulikt på grunn av rase, hudfarge, nasjonal eller etnisk opprinnelse, homofil legning, homofil samlivsform eller funksjonshemming. Ved vurderingen av om det foreligger forskjellsbehandling på grunnlag av funksjonshemming, skal det tas hensyn til om arbeidsgiver, så langt det er mulig og rimelig, kunne ha tilrettelagt arbeidsplassen for den funksjonshemmede.» 

Politikere er riktig nok ikke ansatte i ordets rette forstand, men de er folkevalgte og «ansatt» av folket.

Problemet med de holdninger og det innlegg som Aaraasen står for er at dette bidrar til sortering av mennesker ut fra ulike faktorer. Forskjellsbehandling er som regel galt, med mindre man har gode begrunnelser for forskjellsbehandlingen. I dag deler mange av oss en overbevisning om at et inkluderende samfunn er et fantastisk gode. Vi anser derfor ikke sykdom og funksjonshemming som legitime grunner for forskjellsbehandling. I innlegget til Aaraasen ble et vesentlig spørsmål hengende i luften: Hvem er det egentlig som skal beslutte at noen skal sorteres ut av politikker rollen? Hvilke mennesker skal vi ikke tolerere og hvilke kriterier skal vi sortere ut mennesker på? Hvilke andre skal vi ikke respektere for sin annerledeshet? Jeg hadde faktisk trodd at vi i 2017 ikke hadde slike holdninger i Norge hvor noen tydeligvis tilhører en utvalgt høyere klasse av såkalte friske mennesker, mens andre skal sorteres ut grunnet ulike faktorer. Dette tilhører en tid som ingen vil ha.

Det er derfor trist at det er en tidligere profilert lokal næringslivsleder som står for en slik holdning. Dette er bare trist ut fra et ledelsesperspektiv og sist men ikke minst fra et menneskelig syn.

Psykiske lidelser er en av vår tids største utfordringer derfor er det viktig at vi har åpenhet om dette. Derfor all honnør til  både Kopperud,  vår tidligere Statsminister Kjell Magne Bondevik, Oslos tidligere Ordfører Fabian Stang og alle andre  som har stått åpent frem om sine psykiske depresjoner.

Som tidligere toppleder innen spesialisthelsetjenesten innen rehabilitering, så den medisinske ansvarlig i min tidligere organisasjon at  de underliggende faktorene for rehabilitering skyltes ulike  psykiske utfordringer. Vi ser i dag at det er en økende samfunnsutfordring med at flere og flere mennesker sliter med psykiske vansker, med behov for oppfølging og behandling av helsevesenet.

Som leder, medmenneske vil jeg si at det viktigste er at vi møter våre medmennesker med respekt og forståelse uansett utfordring og funksjonsevne de måtte ha.

Glenn Hole, 12. februar 2017

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s